keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Räntäsateessa Syötteellä !Ajoin maanantai-iltana Syötteelle toiveena vielä hieman ajella pyörällä. Eilen olikin hyvä ilma, vaikka jälkimmäisen lenkin loppuosa sujuikin jo aivan pimeässä. Päivä alkaa myöhään ja vastaavasti loppuukin aikaisin. Tänään sää oli kokonaan toisenlainen. On satanut aamusta asti vetistä räntää. Lähdin kuitenkin aamukahvin jälkeen lenkileni pikkusyötteen vieritse, lenkki jolla on pituutta 22,7 km ja nousua kokonaisuudessaan n. 200m. Meinasin kääntyä jo alkumatkasta takaisin, tuntui että pyörä ei pysy pystyssä sohjossa. Jatkoin kuitenkin ja jupusin auton rattaiden jälkissä. Nastoista tällä kelillä ei ollut mitään apua. Kyllä se matka siitä pikkuhiljaa edistyi ja lenkki tuli lopulta tehtyä. Matkan rasittavuudesta kertoo se, että kesäkelillä minulta kuluu lenkkiin keskimäärin 600 kcal, nyt meni yli 1000 kcal. Olin lisäksi jokseenkin märkä mökille palattuani, aasiaa vernmensi vielä taitava Volvon kuski, joka sai annettua minulle tosi perusteellisen loskaryöpyn ohittaessaan minua. Meinasi hetken pieni kaunan poikanen nostaa päätään, sitten hoksasin suhtautus häneen kuten sairaaseen lähimmäiseen, säälillä ja ymmärryksellä.

Laitoin tuohon kaksi kuvaa liitteeksi, ensimmäinen on 28.6.2010 Rooman lentkentän läheltä, kuvattuna hotellini ikkunasta, toisen otin äsken mökin ikkunasta Syötteeltä. Täytyy sanoa, että minulle, joka koen joka talvi jonkinasteista kaamosmasennusta, ensimmäisen otoksen säätila olisi paljon houkuttelevampi. Olen kuitenkin saanut tänäkin vuonna nauttia myös hyvistä ilmoista, itse asiassa aika monessa maassa pyöräillen. Vietnam, Espanja, Andorra, Ranska, Monaco, Italia, Turkki, niin ja tietenkin on täällä Suomessakin ollut kesällä hyviäkin ilmoja. Nyt kärvistellään vähän ja tehdään kuntosalilla jotakin kunnon eteen ja hieman palvelutehtäviä. Jospa sitä taasen ensi vuoden puolella olisi tilaisuus lähteä johonkin.

Lasse Joutsensillan Intersportista on varustellut minulle uutta matkapyörää. Hakenen sen loppuviikosta ja katsotaan, läytyykö sitä vielä sellaista keliä, jolla sitä voisi alkaa testata. Palannen pyöräni varusteluun jatkossa. Yksi läheiseni alkoi tupakanlopetusoperaation viikko sitten ja varsinaisesti jätti tupakin pois eilen aamusta alkaen. Toivotan hankkeelle menestystä, uskon että se onnistuu. Minullahan pyöräilyharrastus alkoi siitä kun lopetin tupakinpolton hieman vajaa 7 vuotta sitten, n. 8 kk sen jälkeen kun olin päässyt viinasta eroon. Ts. vaihdoin viinan elämisen opetteluun ja tupakin liikuntaan. En ole katunut näitä vaihtoja kertaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti