maanantai 11. lokakuuta 2010

Pyöräilykö päätöntä !


Olin viikonloppuna Syötteellä levähtämässä ja ajelin siellä myös vähän vanhalla pyörälläni. Minun vakiolenkki pikkusyötteen kautta on 22,7 kn, nousua 200 m. Kävin Rytkyn kyläkaupalla, nousua muistaakseni 300 m (kokonaisnousu). Mutka Posion tielle, matka noin 40 km, nousua 525 m. Edestakaisin kuusamontielle, matka noin 36 km, nousua 440 m. Minä olen havainnut, että minulla on mökin vieressä hyvät ja monipuoliset pyöräilymahdollisuudet. Sunnuntaiaamuna kävin lenkin ja keitin sen jälkeen puuron, jonka söin tapani mukaan mustikoiden ja hillojen kanssa. Lämpötila lenkilläni oli noin +4C, kun lähdin paluumatkalle Ouluun, lämpötila oli pudonnut 0C:een ja ajoittain tuli sakeasti lunta. Mietin, että taitaa Syötteen puöräilyt tältä vuodelta olla ohi, menee ehkä puoli vuotta, ennenkuin taas voi ajella. Kyllä tämä kaamosaika on viheliäinen, minä en tykkää siitä ollenkaan.

Jossakin vaiheessa voi tietysti vaihtaa suksiin, vielä sitä mahdollisuutta ei ole. Koilissanomissa oli tosin juttu, että Kuusamossa on ensilumen latu (1,5 km) avattuviime viikonloppuna. Täytyy katsoa, miten tämän pimeimmän ajan kestää, onhan se aina sellainen mahdollisuus että lähtee johonkin valoisampaan paikkaan, jos käy liian masentavaksi. Toisaalta, minulla on kyllä sellaisia palvelustehtäviä, joihin olen sitoutunut, että kyllä kai se on ainakin alkuvuoden puolelle kestettävä ja tammikuun puolen välin jälkeenhän se alkaa päivä taas hieman valkenemaan.

Minun viikottainen liikuntataso on ollut kyllä aika korkealla, viime viikollakin n. 10.000 kcal / reilut 350 km pyöräilyä ja kuntosalit päälle. Saa nähdä, miten sen pyöräilyn kompensoi.

Niin siitä päättämyydestä, päissä kyllä löytyy, ainakin mökkinaapurin portaanpielessä, josta paparatsimaisesti otin kuvan. Käytessäni Rytinkisalmen kaupalla mutkan, vielä komeampisarvinen hirvi oli ylittämässä tietä erikä huomannut hiljaa tulevaa pyörääni ennenkuin ehkä 15 m:n päässä. Minua jo hieman hirvitti tämä hirvi joka oli hirveän suuri niin läheltä nähtynä ja kun olen kuullut, että ne saattavat tähän aikaan olla agressiivisia (kiima-aika). Hirvi kuitenkin poistui paikalta kevyttä ravia heti minut havaittuaan. Porot ovat myös laumottuneet ja matkalla oli useampikin lauma, yhdessä varmaan 200 poroa. Minua vastaan tuli tietä tosi komeasarvinen uros haareminsa kanssa eikä aikonutklaan väistää, ennenkuin haaremi kaikkoso tien sivuun, jolloin tämäkin seurasi perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti