keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Pyörä ehyenä Ouluun


Alanian matka on takana. Saavuimme sunnuntaina ennen puolta päivää Ouluun ja pyörä ilmaantui myös perille. Koska matka tapahtui yöllä ja nukkuminen jäi siten jokseenkin olemattomiin, otin parin tunnin torkut ennen laukkujen purkamista. Kasasin pyörän, nyt myös lokasuojat. Pyörä oli kutakuinkin ehyt. Takavaihtajan kiinnityskorvake oli vääntynyt, mutta onnistuin vääntämään sen kutakuinkin takaisin ja loput siitä oikeni kun kiinnitin pyörän paikalleen. Opin tästä, että seuraavalle matkalle (jos sellainen tulee) on syytä ottaa varaosaksi kyseinen korvake. Ehdin tehdä jko illalla pienen lenkin terveyttäni hoitamassa käydessäni. Ilma tuntui aika kylmältä, Turkin reilusta kolmestakymmenestä Oulun alle kummeneen asteeseen. Nut tätä kirjoittaessani lenkkejä on kertynyt jo useampia, ilma tuntuu edelleen kylmältä.

Kävin hakemassa hovihankkijaltani Joutsensillan Intersportista kypärälakin ja samalla tulin tilanneeksi Lasselta uuden pyörän. Tällä kertaa pyörä on Tunturi. Kritreereinä ennenkaikkea kestävyys ja luotin tässä asiassa Lassen valintaan. Ajatus oli, etä ehtisin koeajaa ja varustella pyörän ennen mahdollista seuraavaa matkaa. Nyt olisi vain kyettävä pitämään kuntoa yllä eikä haittaisi, vaikka se hieman kohoaisikin. Viikottainen pyöräilytavoite on tällä hetkellä 300 km ja kuntosalikäynnit sinä päälle. Katsotaan, mihin se riittää ja ennenkaikkea, kuinka kauan näissä ilmoissa pystyy pyöräilemään.

Turkin matkasta jäi hyvä mieli, siitä muistona laitan vielä yhden kuvan, jossa olen Juhanin kanssa tutkimassa karttaa, josta näytin hänelle päivän ajoreittiä. Kiitoksia matkakumppaneille. Koittakaa ihmiset selvitä lähestyvästä kaamoksesta, niin minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti