maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesä kuluu hyvin Suomessakin !


Siitä, kun palasin Espanjasta on kulunut kohta 2 kuukautta. Aika on kulunut nopeasti Oulussa ja Syötteellä. Seuravan matkan ajankohta lähenee hyvää vauhtia.

Olen pitänyt aika säntillistä kunnonylläpito-ohjelmaa yllä. Itseasiassa erittäin säntillistä. Pyöräilyn osalta olen ajanut peruskestävyyslenkkiä alhaisella sykkeellä ja nyt olen tehnyt joka viikko yhden vähintään 100 km:n lenkin, itseasiassa viikko sitten yli 200 km lenkin samana päivänä. Pari kertaa olen tehnyt yön yli lenkin laukkujen kanssa, kummatrkin reilut 300 km kahtena päivänä. Näistä viikottaisista pidemmistä lenkeistä on ollut seurauksena, että on sellainen hyvä tunne tuntuman säilymisestä. Muutoin olen ajanut noin 2000 km/kk. Nyt olen ottanut viisaan kuntopuolen neuvonantajani, Juhan ohjeen mukaisesti yhdelle päivälle aerobisen osuuden harjoitteluuni. Kuntosali on jatkunut 2 kertaa viikossa koko ajan.

Nyt on sellainen tunne, että kestävyyspuolella on tapahtunut selvä hyppäys parempaan suuntaan. En tiedä, johtuuko se viime talven intensiivisemmästä hiihtokaudesta vai mistä, mutta tällä hetkellä 100 km ei todellakaan tunnu kummoiselta, empä ollut ertiyisen väsynyt yli 200 km:n lenkinkään jälkeen. Onkohan se niin, että pitkä harjoittelu alkaa kantaa hedelmää. Yritän nyt pitää tästä kiinni, vaikka marja-aika lähestyykin ja tuntuu vaikealta yhteensovittaa marjassakäyntiä ja harjoittelua. Katsotaan mitä tästä tulee.

Ystäväni ja ammattitaitoinen välineasiantuntijani Lasse, Joutsensillan Intersportilta lupasi huoltaa matkapyörän. Ajatuksena on viedä se sinne viikon päästä ja vaihdattaa mm välityksiä hieman. Varaudun jyrkkiin mäkiin, muutamalla isointa takakiekkoa pari hammasta. Ajelen sen aikaa vanhemmilla pyörillä.

Valokuvaksi laitoin heinäturppaan Syötteeltä. Nämä ihmeelliset turppaat kasvavat toisin paikoin ryppäässä, jopa toista metriä korkeiksi. Tämä kyseinen turpasalue näytti olevan myyrille mieluista juoksukenttää hyvine piilopaikkoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti