torstai 12. toukokuuta 2011

Paikallisajoa Fuengirolassa


Viikko on kulunut Fuengirolassa. Olen kierrellut puolipäivälenkkejä, ts lähtenyt heti aamupalan jälkeen liikkeelle ja palannut siinä 14 - 15 maissa. Eilen kiertelin Malagan länsipuolella uuden reitin, 85 km:n matka. Palattuani kävin heti syömässä käymättä hotelulla ja olin ajamassa hotelille, kun viimeisessä kadunkulmassa paikallinen autokuski ajoi takaa päälle. Olin lähdössä liikennevaloista, ja niin ilmeisesti autoilijakin, joten vauhti oli hiljainen. Pyörästä kuitenkin meni takarengas soikiaksi. Minä meinasin hermostua, kun ajattelin, että loppuaikana en voi ajaa pyörällä.

Yritin ehdottaa ukolle maksamista, tämä puisteli päätä ja alkoi kaivaa ilmaisesti koko auton käyttöikänä kertynyttä paperivarastoa esiin. Siihen tuli yksi englantilainen nuorimies,joka selitti, että täytyy löytyä vakuutusnumero ja lisäksi tämän vuoden tosite, että vakuutus on maksettu. Siinä sählättiin melkein tunti ja sitten tuli paikallispoliisi paikalle. Nämä täyttivät perusteellisesti vahinkoilmoituksen. Näistä toinen puhui englantia kohtalaisesti ja selitti ajajanmyöntävän syyllisyytensä, hän ei ollut nähnyt minua ollenkaan (huomioliiveineni ja viittoineni). Sanoi sitten, että menen korjauslaskun kanssa paikalliseen vakuutusyhtiöön.

Kun lopulta selvisin, palasin hoteliin ja suihkun ja vaatteiden vaihdon jälkeen jähdin takarattaan kanssa pyöräliikkeeseen. Täällä mestari pyyti pari tuntia aikaa ja palattuani ratas oli kunnossa.

Teinkin tänään taas uuden reitin Ojen ja Mondan kylän kautta. Varsinkin Ojen oli tosi mielenkiintoinen nähtävyys. Kyllä pyörän selässä tuntuu näkevän tosi paljon enemmän, kuin autolla ajaessa. Tänne Ojeen vain oli ajettava Marbellan kautta ja sinne tie on moottoritienomaista hyvin vilkasliikenteistä ja tympiää ajettavaa. Jostakin syystä se on paljon hankalamman tuntonen, kuin Fuengirolasta pohjoiseen, vaikka periaatteessa tie on samantyylistä.

Huomenna ehkä en aja kuin sellaisen palauttavan lenkin. Tänäänkin nousua kertyi yli 900 m, joten sellainen ei oikein käy palauttavaksi lenkiksi. Pyörän puran joko huomenna iltapäivällä tai sitten lauantaiaamuna. Lento Suomeen on lauanai-iltana ja kotona pitäisi olla joskus sunnuntaina puolelta päivin. Minulla olisi ollut luokkajuhla lauantaina Oulussa, harmittaa tämä ajoitus. Terveiseni kuitenkin opiskelutovereilleni, jos joku sattuu lukemaan juttujani.

Olen ollut kutakuinkin kuukauden tällä pyöräreissulla. Analyysin aika on ehkä viikon parin päästä. Turistianalyysiä sen verran, että kovin hyviä rantailmoja tälle välille ei ole monenakaan päivänä sattunut. Minä niitä en ole kaivannutkaan, tosin sateesta ja vuoristossa olleesta kylmästä en silti välitä. Ehkä tämä kevät on ollut täällä viileä koska minusta tuntui, että viime keväänä oli lämpimämpää. Meri silloinkin oli kylmää ja rannikolla aina kun tuuli on mereltä, käy sellainen vähän kolea viima. Kevään hyvä puoli on, että kaikki on vihreää ja kaunista. Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti