perjantai 6. toukokuuta 2011

Retki Rondaan


Olen alkuviikon ajellut Fuengirolan ympäristössä. (itseasiassa kahden lepopäivän jälkeen, koska maanantaina kävimme Gibralttarilla ja tiistain olin muuten vain jouten). Eilenkin löysin tosi mukavia tienpärkiä. Pekka kertoi käyneensä autolla Rondassa ja kehui tietä. Karselin karttaa ja päättelin, että kaksi päivää siihen menee, tiellä oli kilometrin korkeusmerkintöjä. Lähdin tänään aamulla pilviseen päivään. Itseasiassa taivas oli pivessä melkein iltaan asti, mutta yhtään ei satanut. Ylhäällä oli taas hieman kylmä. No niin, ylhäällä, tämä Rondakin on 700:ssa metrissä. Illasta aurinkokin näyttäytyi. Kirjauduin aamulla hotellista Fuengirolasta ulos, jättäen pyörälaukun sinne ja kerroin tulevani huomenna takaisin. Jätin laukkuun myös telttapakkauksen, ajattelin, että en sitä tarvitse.

Tänne päästyöni ajoin ensimmäisen tienvarsihotellin ohi, ja aioin majoittua kaupunkiin. Täällä olikin todella runsaasti hotelleja, tuntuivat olevan vain kaikki täynnä. Ihmisiä oli joka paikassa ja puistossa oli armeijan vehkeitä näytillä. Päätin palata tienvarsihotelliin muutama kilometri taaksepäin. Nä, sekin oli täynnä. Keskustelin vastaanottohenkilön kanssa ja jänvahvisti epäilyni jostakin juhlaviikonlopusta ja sanoi, että hotellit on varattu jo viikkoja ennen täyteen. Pienen suostuttelun jälkeen hän alkoi selata netistä paikkoja ja löysi yhden paikan keskustan kalliimman sortin hotellista. Eipä auttanut kuin ottaa, takaisinkaan en olisi jaksanut ajaa tai ainakin olisi mennyt yöhön ennen minkäänlaista majapaikkaa. Eikä se hinta lopen sitten niin kallis ollut.

Kaupunkia tuli ajelluksi hotellia etsiessä. Todella mielenkiintoinen kaupunki, 100 m:n rotkon ja kuilun reunalla. Jos täälläpäin liikkuu, kannattaa käydä katsomassa. Minulle tuli pyörän mittariin rapiat 100 km, tosin 10 niistä hotellia etsiessä. Nousuja kertui hieman yli 1500 m. Tie olisi voinut olla paljon pahempi, siellä ei nimittäin välillä ollut juuri minkään vertaa laskuja, joita tuolle 45 km:n vuoristomatkalle olisi kyllä sopinut. Pari joen ylitystä niin siinä olisi ollut 600 m lisää nousua! Niin, tulihan sitä yksi ennätys taas rikottua, nopeutta tähän kylään lakussa oli yhdessä vaiheessa himpun yli 70 km/h. Pitääköhän tyytyä tuohon, hirvittää, jos pyörä menee rikki, silloin on leikki kaukana.

Huomenna, jos olen hengissä, ajelen toista tietä takaisin.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti