sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Lepotauko alpeilla


Päätin pitää pyöräilyssäni hieman pidemmän lepotauon tähän väliin. Viime syksunä se sattui Pariisissa muistaakseni 6:n ajoviikon jälkeen, mutta silloin minulla oli alla n. 6500 ennen reisuun lähtöä. Katsotaan mitä tämä tekee, toivottavasti hyvää. Lähdin Pekan kyytiin ja ajoimme Ranskan ja Sveitsin rajalle ensimmäiseksi yöksi, tosi hienon järven rannalle. Seuraavana päivänä suuntasimme Sveitsiin, jossa en ollut koskaan käynyt. Sain kyllä päivän mittaan mielikuvia alpeista, laaksoista ja vuorista. Korkeimmillaan kävimme yli 2400 m:n. Koko matka näkyi runsaasti pyöräilijöitä, täällä on paljon huippukuntoisia ihmisiä. Tauolla ohitsemme ajoi reilusti yli 60 vuotias pariskunta tandemilla todella jyrkkää mäkeä.
Toinen yö meni Sveitsissä. Kartoitimme pienen alppikylän lukuisista hotelleista noin 10 ja totesimme, että hintataso on selvästi Ranskaa kalliimpi. Kahvikin maksaa 3,90, kaksinverroin Ranskalaiseen ja nelinkertaisesti Espanjaan verrattuna. Tänään poistuimme melkoisen vuorimatkan jälkeen Sveitsistä Lihtenstainin kautta ensin Itävaltaan ja sitten Saksan puolelle Lindau:hun. Täällä majoitumme pieneen saareen yhteen lukuisista hotelleista. Päivä on ollut pääasiassa sateinen, nyt näyttää että vähitellen selkenee. Vatsa kurnii, syömään ja venyttelemään lihaksia kuntoon.

Niin, Pekka halusi kuvan Milka-lehmästä ja lehmän pitivielä olla rotupuhdas yksilö ja seisoa kello kaulassa oikeanlaisessa rinteessä. Siinähän meillä oli tehtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti