lauantai 15. toukokuuta 2010

valencia ohitettu

Lepopäivän jälkeinen päivä oli rauhallinen, hyvä tie ja hyvä ilma ja myötätuuli. Aamulla tosin oli vähän aikaa sen verran viileää, että tarvitsin ensimmäisen kerran pitkähiaista. Pysähdyin Torreviejassa kahvilla. Sielläkin on kuulema paljon suomalaisia, en nähnyt ketään. Olin Alicantessa niin aikaisin, että tyydyin ajamaan kaupungin läpi ja jatkoin matkaa. Ilta tuli La Cala:ssa, Benidormin vieressä. Paikka oli täynnä hyvin korkeita hotelleja, majoituin yhteen, joka oli täynnä vanhuksia, siis jopa minuunkin nähden.

Seuraavaksi päiväksi luvattiin epävakaisa. En ottanut tosissaan, vaikka illalla oli ukonilma. Lähdin liikkeelle teitä, joa oikaisee mereelle työntyvää niemeä sisämaan kautta, siis jonkin verran korkealta. Melkein heti, kun tie alkoi nousemaan, alkoi tulla myös vettä. Lisäilin vaatteita, ja jossakin vaiheessa pysähdyin kohtalaisen katoksen alle ja vaihdoin coretex-vaatteet päälle sateen kiihtyessä kunnon ukkoskuuroksi. Jatkoin matkaa muuten kunnossa, mutta sormet ehtivät mennä valkoisiksi, eivätkä ne saaneet vätiä, ennenkuin kahvipaikan vessan käsienkuivaimella. Takapyörä alkoi ääntämään huolestuttavasti. Tutkiskelin sitä ja päätin yrittää löytää pyöräliikkeen siestan jälkeen. Se löytyikin, klo 18.00 perjantai-iltana ja isäntä näytti allakasta seuraavaa tiistaita. Aikani lypsettyäni minulle selvisi (hän ei puhunut sanaakaan englantia), että kaupungissa on kaksi muutakin pyöröliikettä. Löysin toisen niistä ja näytin ilmeisesti kyllin avuttomalta, että sain huoltomiehen töihin. Sain pyörän kuntoon.

Ajoin -yöksi Platja i Grau de Gandia:aan. Nätti paikka. Aamulla jatkoin matkaa rannikon pikkuteitä nyt paremmassa säässä. Ohitin Valensian keskikaupungin läpi iltapäivällä. Olen huomannut, että isot kaupungit kannattaa ohittaa joko aikaisin aamulla (liikkeet aukeavat vasta 10 maissa), siestan aikaan tai launantai on myös hyvä aika. Tänne päädyin pieneen satamakaupunkiin.

Muutama päivä sitten ajelin paljon ksavihuoneiden keskellä. Nyt on ollut vallitsevana appelsiinipuulehdot. Joissakin puissa on vielä appelsiineja, mutta kyllä ne pääosin on kerätty. Joissakin paikoissa tienvieressä ja joppa toelläkin on valtavasti kotiloita. Pyörällä päälläajaessa kuuluu niinkuin ajaisi kuplamuovin päällä, kuuluu sellainen napse. Tänään näin pariskunnan keräilevän niiitä.

Että sellainen jakso, on se mukavaa kun on pyörä kunnossa, niin ja ukkokin, ainakin jalka vielä liikkuu. Tänään näin vielä vanhemman ukon matkavarusteet pyörän selässä, seisoi tiepuolessa. Pysähdyin ja kysyin onko hätää, ei kuulema ollut. Oli Tsekin tasavallasta. Ei ollut kovin innokas juttelemaan, niin toivottelin hyvät matkat ja jatkoin matkaa. Rannikon pikkuteillä oli tänään erittäin paljon pyöräilijöitä. Monta kannustusta tuli päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti