maanantai 24. toukokuuta 2010

Vuorten yli, 22.5.10


Lähdin aamulla Soldeus:sta, Andorrasta. Olisikohan ollut 12 km rajalta. lämpötila oli 8.15 +4C majapaikan kohdalla ja siitä oli nousua korkeimpaan kohtaan n. 600m. Aika pian tuli vastaan taulu, jossa ilmoitettiin tunnelista. Edellisen päivän nousut tuntuivat vielä jaloissa, mietin käyttäisinkö tunnelia. ohitustie oli 11 km ja tunneli 5 km. No, siinä tienhaarassa oli kieltomerkki pyöräilijöille, joten ei tarvinnut miettiä asiaa enenpää. ylös vain. Jyrkkäähän se oli, mutta nousu kumminkin. Kun tulin vuoren korkeimpaan kohtaan, laitoin GPS:n päälle, tarkastaakseni korkeuden. Ei olisi tarvinnut, siinä oli kyltti 2408 m. Voi olla, että en sitä vähään aikaan riko. Laskin vajaa 300 m alaspäin, Pas de la Casa:n kylään. Siellä oli kauhes hulabaloo, lauantaipäivä ja ihmisiä ostoksilla. Join kahvit ja sulattelin varpaita.


Lähdin laskettelemaan alaspäin ja lisäsinheti fleesliivin. Olisi pitänyt lisätä paljon enemmän.tuntui, että alasmennessä jäädyin luita ja ytimiä myöten.jossakin vaiheessa lisäsin coretex-takin. Tulin Ax-les Thermes-kylään ja söin pöljyyttäni entrecoten. Se on, niinkuin sitten muistin heti eteen saatuani, sitkeä ja raaka lihankötkäle.

Kun käännyin tielle, jota olin suunnitellut ajavani, huomasia että haasteet eivät lopu siihen. Edessä olevassa kyltissä luki, että mäessä olisi nousua löhes 700 m. Itseasiassa majapaikkaan mennessä sitä kertyi vielä 750m. Olin noussut 300 m, kun leveäperäinen poliisi keskeytti matkan ja selitti että pyöräkilpailijoita olisi tulossa alas. Siinä sitten odottelin tunnin ja sitten tuli pyöriä julmettua vauhtia ja vielä enemmän tuli moottoripyöriä, joita oli toki koko päivän runsaasti liikenteessä. Pääsin viimein matkaan ja nousin mäen ylös. Lisäsin päällä nyt suosiolla vaatteita, oltiin taas lähes 1,5 km korkealla. Ajelin hiljalleen Belcaire-nimiseen kylään, josta löytyi yksi hotelli. Espanjalaiseen verrattuna paljon huonompi, mutta kalliimpi. Oltiin Ranskassa jälleen. Aika väsynyt olo. Pyreneit on ylitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti