perjantai 4. marraskuuta 2011

4.11.2011 Gösek, Turkki


4.11.2011 Gösek, Turkki
Kuvaksi laitoin liikennemerkin, saa sitä joskus huiliakkin, nousujen päätteeksi. Olen kyllä sitä mieltä, että minun reiteilleni sattuu huomattavasti enemmän ylämäkiä kuin alamäkiä.
Mietin eilen, että ajaisin lenkin Marmariksen kautta. G-mapin reittikartta kuitenkin näytti, että olisi ollut viisainta palata samaa reittiä tielle jolta sille poikkeaisin kuin sinne meninkin ja minulle kun sellainen on vaikeata, niin muutin suunnitelmaa. Ajoin tienviittojen mukaan Antalya:sta kohti.
Annoin itselleni edellisen päivän rasituksesta johtuen puoli tuntia pidemmän ajan nukkua aamulla ja heräsin vasta seitsemältä. Oli siihen toinenkin syy; olin 700 m:n korkeudessa ja ajattelin, että aamu on kylmä ja niin se olikin. Tosin taivas oli päivän aivan pilvetön ja ilma lämpeni nopeasti, niin että ajelin iltapäivällä tovin aikaa lyhythihaisella. Pakkasin pyörän ja lähdin siirtämään sitä aamupalapaikan eteen havaitakseni, että kumi on lytyssä. Kävin kuitenkin aamupalalla ja vaihdoin kumin sitten.
Päivän reitti oli taas kaunis, vuoria, laaksoja, hedelmäviljelmiä…. Alkumatkasta tiekin oli tasapintaista, mutta muuttui sitten karkeasorapintaiseksi. Kun tie ensimmäisen kerran tuli rannikolle Ula:n kohdalla, tultiin 700 m:stä suoraan alas 10%:n laskukulmalla ja kun tiepinta oli huonoa, oli jarrulle taas käyttöä. Ortagassa katsoin navigaattorista, että hotelleja löytyy linnuntietä mennen 11 km:n päästä ja mietin, että tulen liian aikaisin. Tie kun oli siinä lähellä meren pinnan tasoa. Juuri ennen rannikolle tuloa kuitenkin noustiin taas 350 m:iin. tiellä oli pulivälissä nousua tunneli, mutta siihen oli polkupyörällä meno kielletty, joten minä ajelin maisemareittiä taas jarrutellen alastulossa. Tämä Gösek on melkein heti laskun jälkeen rannikolla, mukavan näköinen lomakylä, useita pikkuhotelleja ja apartomenttoja, vaikka en kyllä kovin paljon tutkinut paikkoja, kävin kaupassa ja otin huoneen. Päivälle matkaa kertyi 111 km ja nousua lähes 1000 m, joten ei siitä aivan lepopäiväkään tullut, vaikkakin paljon helpompi kuin eilinen. Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti