sunnuntai 6. marraskuuta 2011

6.11.2011 Finike, Turkki


6.11.2011 Finike, Turkki

Kuva on Kas:ista, kun lähdin nousemaan mäkeä ylös.

Raskaan päivän jälkeen turvallisesti hotellilla. Heräsin aamulla puoli seitsemältä, niin että ehdin vaihtamaan jarrupaloja ennen kahdeksan aamupalaa. Takarengas oli taasen vähällä ilmalla, mutta arvelin, että jos se menisi päivän. Ei mennyt. Jouduin pysähtymää renkaan vaihtoon reilun 5 kolometrin ajon jälkeen. Ihmettelin, että mikä niitä kumeja nyt on alkanut puhkomaan. Normaali selitys olisi, että se piikki, mikä teki reiän, olisi päällyskumissa kiinni ja puhkaisisi aina uudestaan sisäkumin. Mutta kun minä yritän joka kerta tarkistaa. Nyt otin koko päällyskumin pois ja käänsin sen nurin päin ja pyörittelin kahteen kertaan sormieni läpi enkä löytänyt mitään. Sitten kävin vielä vanteen läpi, että olisiko siellä piikkejä. Minusta näytti. että vanne olisi poikki ! Siltä se näytti, mutta en uskaltanut sitä mitenkään väännellä, laitoin kumin takaisin paikalleen ja toivoin parasta. On se toistaiseksi kestänyt.
Rantatie oli jonkin verran nousuista Kas:iin asti, sieltä alkoi enemmän nousuja. Ensiksi noustiin 550 m:iin a ja sitten mentiin edestakaisin lähelle Demre:ä, johon tultiin sitten pitkällä laskulla alas. Minä oli varsinkin alussa Kas:in jälkeen tosi tiukoilla mäkien kanssa. Minilla on sellainen ajatus, että kaksi ylipitkää päivää Izmir:in lepopäivän jälkeen käänsi ylirasituksen puolelle ja minä en oikein ole palautunut siitä. On vähän sama tunne kuin Sisiliassa viime vuoden keväänä, siellä palautuminen yhdestä rankasta noususta vei 4 – 5 päivää. Kuvittelin pari päivää sitten, että olisin tiistai-iltana Alaniassa, mutta hyvä jos olen keskiviikkoiltana tätä vauhtia. Tänään tuli 100 km ja 1300 m nousua.
Matka oli kyllä upea kaikin puolin, Kalkan päivänvalossa, Kas tosi hieno rantakaupunki. Demreä en paljon katellut, ajoin vain läpi. Siellä oli paljon kasvihuoneita. Ajattelin ensin, että majoitun Demre:een, olin siinä vaiheessa niin väsynyt. Loppuliuku sinne kuitenkin oli niin helppo, että katsoin navigaattorista seuraavat hotellit Demdestä, 11 km linnuntietä. Tienposkessa oli kyltti, Finike 24 km. Ajattelin, että siinä on välissä joku lomapaikka. Ei ollut. Tie vain mutkittelee rannalla niin, että linnuntietä Finikeen oli 11 km ja maantietä 24 km. Aurinko ehti laskea puoli tuntia ennen kuin saavuin tänne. Tämä rantatie oli kuitenkin aikaisempaan väliin verrattuna tosi helppo ja ajo sujui ongelmitta. Olen ajellut Alanian ympäristössä, en olisi uskonut, että tällä rannikolla on niin monivivahteisia paikkoja kuin on ollut. Nyt kuitenkin lähden tankkaamaan, jotta jaksaisin huomenna taas vääntää. Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti