tiistai 15. kesäkuuta 2010

Pyörähuoltoa !


Aamu oli pilvinen, yöllä oli satanut. Olin unohtanut pyöräilyhousut parvkkeelle ja ne olivat lokomärät. Onneksi oli varahousut. Lähdin etsimään respalta saamaani pyörähuoltoa. Aikani kyseltyä läysin autovaraosaliikkeen, jossa oli muutama pyötä, ei huoltoa ja yksi avulias neekeriasiakas. Tämä neuvoi seuraavaan kylään noin 5 km:n päähän. Ajelin sinne ja katselin liikettä, mutta ensin tuli pankkiautomaatti vastaan. Tässäkään ei Visa Elektron toimnut, kuten ei aika monessa muussakaan automaatissa. Nostin Visalla ja olin juuri lähdössä jatkamaan etsiskelyjä, kun avulia neekeri pysähtyi autolla kohdalle ! Kun kuuli, että etsintä ei ollut tuottanut tulosta, puusi seuraamaan ja ajoin reilut 2 km rautakaupan pihalle ja vei melkein kädestä pitäen pyöräosastolle ja tulkkasi ongelmani pyörämyyjälle.

Sain uude jarrupalat ja kun olun nostamassa pyörää telineestän kokeilin huonosto toiminutta takavaihtajaa, vaijeri katkesi. Myyjä korjasi tämänkin, se olikin hieman työläs, vaijerin pää oli jumissa vaihtajassa. Osaan nyt vaihtaa kummatkin, seurasin tarkkaan operaatiota. Kaiken lisäksi myyjä ei veloittanut kuin jarrupalojen hinnan. Italialaista ystävällisyyttä !

Jatkoin tyytyväisenä matkaa, alkaneesta vesisateesta huolimatta. Matkalla tapasin pari saarelaista pyöräilijää, jotka olivat kiertämässä lomareissunaan saarta. Muutoin päivä sujui levollisissa merkeissä-ja majoituin noin 80 km:n päähän Galleriasta. En viitsi liikkua tästä mihinkään katsomaan paikan nimeä, yhteys katkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti