sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

sardegna


Kaksi tekstiä katosi jo johonkin avaruuteen, koitan vielä kerran. Kävin perjantai-iltana turistioffisessa ja kin en uskonut niitä, menin matkatoimistoon. Tosi oli, Sisiliaan meni kaksi lauttaa, Trapaniin sunnuntaina, siihen en ehtisi ja Palermoon perjantaina, siihen taasen oli liikaakin aikaa. Kävin mutkan hotelilla harkitsemassa ja palasin juuri ennen paikan kiinnimenoa ostamaan lauttalipun Palermoon, varmuuden vuoksi. Nyt minulla olisi aikaa runsaahkosti siirtyä saaren toiseen oäähän.

Eilen ajelin rauhallisesti rapia 70 km Teodoroon, Gallialaisen miehen pitämään pieneen paikkaan yöksi. Matka luonne oli rauhallisempi ja pysähtelin kahville useampaan kertaan. Minulle sattui tapaus käärmeen kanssa. Olen nähnyt lukuisia kuolleita käärmeitä tiellä, jotkin lähes vahingoittumattomilta näyttäviä. Näin yksi päivä yhden elävän, joka liikkui tosi nipeasti ja oli suomalaista kyytä paljon suurempi. Mietin, että tuohan yltäisi puremaan pohkeeseen tai nilkkaan ja ajattelin, että nostan jalat yläs, jos tulee liian lähelle. No, eilen ajaessani aika hiljaa sellainen pääsi yllättämään. Katselin ilmeisesti jotain muuta ja yhtä-äkkiä sellainen oli aivan eturattaan edessä. Yritin nostaa niitä jalkoja yös, mutta ne ovat kiinni polkimissa, enkä säikähdykseltä muistanut. Käärme yritti iskeä, en tiedä osuiko johonkin pyörään vai takalaukkuun, ei ainakaan jalkaan. Kun pääsin ohi, käännyin katsomaan taakseni ja se oli jo hävinnyt tienvaarsiojaan. Koitetaan seuraavalla kerralla olla fiksumpia ?

Tänään lähdin myöhäisen aamupalan (myöhästyi 45 min) jälkeen jatkamaan rannikkoa. Gallialainen isäntäni kyllä kehui saaren toista puolta paremmaksi, mutta en ainakaan vielä ole sinne kääntynyt. Ajaminen vuorten yli 30 C:n lämpötilassa ei ole lasten leikkiä. Tosin kyllä näyttää siltä, että edessä päin on joka tiellä siihenmalliin sykkyrää, että ei niitä nousuja voi välttää. Tulin illansuussa Orosei:hin, n 70 km ajettuani. Katsastin yhden luxuxhotellin ja otin huoneen sitten toisesta alle kolmanneksen hintaan.

Jos ei ihmeitä satu, siirryn Sisilian puolelle perjantain ja lauantain välillä vasta, tutkitaan nyt tätä saarta vähän perusteellisemmin. Terveise sinne Suomeen ja kiitoksia kommenteista.

Jos onnistuu, lisään Pekalle lehmän (sonnin) kuvan tutkittavaksi.

1 kommentti:

 1. Moi taas!

  Sinullahan vaikuttaakin nyt olevan ruhtinaallisesti aikaa tutkiskella tuota Sardiniaa.. Minunkin piti ottaa ihan karttakirja esille kun alkoi kiinnostaa että mitä kautta menet. Varmaan 100 kilometriä säästyy pyöräilymatkaa kun menet lautalla Palermoon etkä tuonne Trapaniin. Kauanko tuo lauttamatka kestää? Näyttää tosiaan aika pitkältä tuo lauttamatka. Pitääköhän tuosta Sisiliasta mennä vielä lautalla yli Italian puolelle, vai onkohan siinä silta.. Näköjään pääset ajelemaan myös Napolin kautta tuonne Roomaan:)

  Varmaan muuten kuuma! Eikä todennäköisesti edes helpotu vaan menee vaan kuumemmaksi nuo kelit, mitä lähemmäs heinäkuuta mennään. Juoda pitää kaiketi tosi paljon.

  Suunniteltiin tuossa, että laitetaan kortit ensin vähän siistimmin esille aikajärjestykseen tuohon kaapinoveen ja sitten myöhemmin ostan jonkun kansion, missä ne ovat siististi tallessa.

  Mukavaa jatkoa matkallesi ja muistahan nautiskella maisemista!

  VastaaPoista