torstai 26. huhtikuuta 2012

26.4.2102 Sivas

26.4.2102 Sivas Lyhyt ajopäivä Sarkisla:sta Sivasiin (85 km). Söin aamupalan Stefanin kanssa. Hän jäi paikkaamaan yön aikana tyhjennyttä rengasta ja minä lähdin taipaleelle edelleen aurinkoiseen kevätpäivään. Aamu oli hieman viileä, mutta jo puolen tunnin päästä sain ottaa pitkähihaisen ajotakin pois päältäni. Tie jatkui samantyylisenä kuin pari päivää aikaisemmin, loivia nousuja ja laskuja, keskikorkeus ehkä 1300 m, jossakin paikassa käytiin lähellä 1500 m:ä.
En ole varma, käykö tämä korkean paikan leiristä merenranta-asukkaalle. Olen ollut jo tovin aikaa yli 1000 :ssa metrissä. Sivasiin tultaessa oli lyhyen matkaa vähän sellaista vuoristoisemman oloista, tie tuli sellaista kapeahkoa kanjonia pitkin ennen kaupunkia. Kaupunkiin tultaessa oli kyltti, asukkaita vähän yli 300 000 ja korkeus meren pinnasta 1265 m. Tämä matka merenrannasta tänne oli koko lailla erilainen kuin kuvittelin, kaikin puolin. Sää oli upeaa, tiet helppoja ja maasto aivan toisenlaista kuin olin kuvitellut. Varsinainen nousu sattui ensimmäiselle päivälle, sen jälkeen on ollut jopa paljon tasaisempaa, kuin turkin rannikolla, lukuun ottamatta Antalia- Alania-seutua, joka on tasaista. Niimpä olen täällä aikaisemmin kuin kuvittelin ja aika helpon matkan jälkeen. Viime viikon energiankulutus oli 19 500 kcal, tämä viikko on vielä kesken, jääköön nähtäväksi, mitä se tulee olemaan. Koitan nyt kestää huomisen lepopäivän kunnialla, lupasin valmentajaystävälleni Juha Rankiselle, että koitan noudattaa lepopäivärytmiä. Hieman yläreidet ovat kosketusarat, mikä kertoo siitä, että jalkojen suhteen ollaan totutteluvaiheessa. Kävin alkuillasta hamam:issa, lähinna hieronnan takia. Kyllä se vähän äläskäpöinen oli, iso mies runnoi hetken ja minä irvistelin. Koitan joka tapauksessa hoitaa venyttelyohjelmani kunnolla. Mustanmeren rannikolle on 2. – 3. päivän matka, jos menen suorahkoon. Lähimmät tiet kipuavat ennen rannikkoa nousevat yli 2 km:iin. Tutkailen karttaa huomisen aikana ja koitan päättää, mitä kautta sinne yritän. Kirjoittelen tätä viestiä tässä jokseenkin vaatimattomassa hotellissa otsalampun valossa, sähköt katkesivat jonkin aikaa sitten. Sinänsä tämä kaupunkikuva vaikuttaa ihan vauraalta, ihmiset pukeutuvat hyvin, autokanta on laadukasta ja kaikkea näkyy olevan. Kuva on hamam:ista, jossa kävin peseytymässä ja hierottavana. Oli aika iso ja siisti.

2 kommenttia:

 1. Sivasissa on mielenkiintoisia perinteisiä kylpylöitä, joissa kalat syövät jaloista kuolleen ihon:
  http://www.independenttraveler.com/travel-tips/none/eaten-by-fish-sivas-turkey

  Käyhän kokeilemassa!
  t. Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin matkailuesitteestä sellaisen kylpylän. Minä kävin eilen hamam:issa, kyllä taisi kuolleet ihot kuoriutua siellä pois.

   Poista