torstai 12. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen päivä Turkissa.


12.4.2012 Ensimmäinen päivä Turkissa.

Niin, tällä reissulla. Myöhäinen aamupala, hieman tavaroiden purkua ja puolen päivän aikaan pääsin hakemaan pyörän. Se oli säilynyt turvassa turkkilaisen ystäväni kotona, olipa ehtinyt muuttaakin kerran tällä välin. Ajoin pyörän hotelille, söin ja lähdin pienelle lenkille. Suuntasin ensiksi Martin`s Bike:iin. Hänellä ei ollut työkaluja etutelineen katkenneen ruuvin poraamiseen. Hän kuitenkin neuvoi minut verstaalle muutaman kilometrin päähän. Taisi käydä kyllä sillä tavalla, että se verstas ei puheista huolimatta ottanut hommaa, mutta seutu oli täynnä kaikenlaisia verstaita ja löytyihän sieltä sellainenkin joka ruuvin porasi ja perkasipa vielä kierteitä kierretapilla. Katsotaan, miten saan seuraavan pultin kestämään?
Alaniassa on tehty taas kovasti töitä, rantabulevardia on kivetty itään vaikka kuinka pitkälle ja uutta rakennetaan. Kyllä tänne kelpaa lomalaisten tulla. Nyt on vielä aika hiljaista, vaikka kyllä jonkin verran auringonottajia jo on rannalla. Meni minun liikkeellelähtö sen verran myöhään, että käännyin takaisin jo parikymmentä kilometriä ajettuani. Paluumatkalla pumppailin rengasta, olin lähtenyt ilman paikkavehkeitä ja sehän ei hyvää tiedä. Kannoin pyörän 5 kerrosta ylöspäin parvekkeelle, huollan sitä aamulla ennen lenkille lähtöä.
Hemmottelin itseäni ennen päivällistä, kävin turkkilaisessa saunassa ja hieronnassa. Sitten syönti ja siinäpä se päivä kului. Muutos Oululaisesta kaupunkilaisesta yksinäiseksi pitkän matkan pyöräilijäksi on hiljalleen alkanut. Voin vakuuttaa, että ne ovat kaksi aivan erilaista maailmaa. Kuva ylhäällä on verstaskadulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti