maanantai 12. syyskuuta 2011

11.9.2011 Ponte Gardena11.9.2011 Ponte Gardena
Lähdin ajamaan aamulla pohjoiseen Trentoa ja Bolzanoa kohti. Lopulta majapaikkaa etsiessäni ajoin vielä Bolzanonkin ohi luultavsti Ponte Gardena-nimiseen paikkaan. Matkaa kertyi lähes 140 km.
Päivä oli upea pyöräilypäivä kaikin puolin. Ensiksikkin sää oli mainio, jos jotakin sanoisi, niin aika lämmin, mutta kun en halua liiasta lämmöstä ruinata. Jokin mittari näytti taas 33C ja voisin jopa uskoa sen. Toiseksi matka sujui oikeastaa koko ajan vuoistolaaksoissa, jokien lähellä, upeissa kauniissa dolomiittien maisemissa. Kartan mukaan vuoret kohoavat tuossa vieressä järkiään yli 2000 m:n ja vähän itään Cortinan ympärillä näkyy olevan yli 3000 m:n huippuja.
Sitten täytyy korjata eilinen kommenttini, ja teen sen mieluusti. Valittelin eilen että täällä ei ole pyöräteitä. kun puhuin matkastani Garda-järven itäpuolta. Lähdettyäni aamulla liikkeelle, melkein heti kääntyi Gardajärven päästä jokivarteen hyvä pyörätie, ja niitä erillisiä teitä lukuun ottamatta muutamaa vähäistä pätkää, on piisannut koko päiväksi. Siis lähes 140 km. Tämä väli on ollut oikea pyöräilijän paratiisi, ja niitä pyöräilijöitä on kyllä piisannut. Nyt alkaa vähän käsittää, miksi Ranskan ympäriajot ovat niin suosittuja. Tällä on todella paljon pyöräilijöitä. Sekin on merkillepantavaa, että kartan mukaan olen Italiassa, mutta välillä tuntuu, että olen Saksassa. Niin paljon saksan kieltä täällä kuulee. Tämä majapaikkakin on Gasthause, niin oli kaksi edellistäkin, joihin kyselin.
Iltapuoleen vesi meinasi loppua ja päätin pyrkiä olemaan sen suhteen hieman tarkempi. Tiepuolessa oli kyllä merkittyjä vedenottopaikkoja ja minua vähän harmitti typeryyteni, kun en täyttänyt juomapullojani niistä. Kun ilma on oikein kuuma, se jano alkaa vaivaamaan aika nopeasti, kun neste loppuu.
Päivän reitti oli pääasiassa helppoa. Trentoa kohti noustiin jokivartta vähän yli 400 m:iin, Trentoon tie laski tunneleita pitkin niin, että oltiin taas alle 200 m:n. Sitten noustiin hyvin tasaisesti niin että nyt ollaan vajaassa 500 m:ssä. Kokonaisnousua taisi kertyä vajaa 800 m. Pyörätiellä oli yksi pätkä, jossa oli jyrkkä kohta, merkitty 20%:n nousuksi. Kyllä se aika jyrkkä olikin, pulssi nousi 173:een. Pätkä ei ollut kovin pitkä (onneksi).
Huimenna matka jatkuu Itävaltaa kohti. Kuva 4530, majapaikan pihalta aamulla liikkeelle lähtiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti