tiistai 13. syyskuuta 2011

13.9.2011 Spittal a.d.Drau, Itävalta


13.9.2011 Spittal a.d.Drau
Jälleen kaunis pyöräilypäivä. Aamusta alkaen kirkasta. lähes pilvetöntä koko päivän. Ilma lähtöpaikalla oli kuitenkin aamusta niin viileää, että sain laittaa puseron pyöräilypaidan päälle. Koska lähes koko päivän taival, mitä kertyi 137 km, sujui pyöräteitä pitkin, osui välille aika paljonkin varjoisia ja siten viileämpiä metsätaipaleita. Pyörätiet noudattelivat paljon joen vartta, sen tulvavalliksi rakennettua penkkaa tai sen viertä, rautatien viertä tai sitten pienten idyllisten kylien raitteja niiden kohdalla.
Tämä oli jo kolmas päivä, jolloin sain ajaa näin hyvissä olosuhteissa. Jos täällä alpeilla (ja dolomiiteilla) on tällaista, niin eipä olisi ihme, jos reitti kulkisi joskus toistekin täällä. Maisemat ovat suomalaisittain henkeä salpaavia. Majapaikkoja on todella runsaasti, gasthauseja on joka kylässä vaikka millä mitalla. Itse asiassa olisinkin varmaan valinnut sellaisen, ellei eteen olisi tullut lepopäivä.
Pyörälaukut ovat alkaneet porsimaan oikein olan takaa. Mikähän niihin nyt yhtä äkkiä tuli, kun nyt useampi laukku pettää saumoista. Minun täytyy ostaa lisää liimaa, ja koittaa, selviänkö niill’ tämän reissun liimailemalla. Minusta tuntuu, että minulla on kaksi uudempaa laukkua ja kaksi vanhempaa ja epäilen, että nimenomaan niistä vanhemmista saumat aukeilevat. Ensimmäinen liimatuubi alkaa olla lopussa.
Minä joudun käyttämään urheilujuomaa ajaessani. Miksikö ? Minun koipeni alkaa krampata ja tosi kovasti, ellen juo sopivaa määrää urheilujuomaa. Saan kaiketi niistä takaisin hikoillessa menettämiäni elektrolyyttejä (kalsiumia, magnesiumia,…). Matkaan ottamani pönttö alkaa olla lopussa, pitäisi löytää lisää.
Seuraava homma on saada karttaa jatko-osuudelle. Minun pitäisi siirtyä seuraavaksi Slovenian puolelle, eikä tämä minun Italian karttani sinne yllä. Yritin kotonani ladata navigaattoriini koko euroopan karttaa, siinä onnistumatta. Nyt siinä on Italian ja Kreikan kartta. Se aiheuttikun tänään hämminkiä, kun yritin laittaa siihen hotellin osoitetta, niin mitään ei löytynyt. Viimein huomasin, että minulla ei ole siinä Itävallan karttaa. Kokeilen vielä kerran koko euroopan kartan latausta, jos ei onnistu, niin katson sellaisen pienemmän latauksen, jossa on balkkanin maita. Kaikista balkkanin maista ei ole olemassa Carmenilla karttoja, njoten niistä täytyy yritä selvitä paperikartoilla.
Pyykinpesuane on lopussa, sitäkin pitäisi löytää lisää. Siinäpä sitä aluksi ohjelmaa huomiselle.
Kuva (4536) on yhdestä pyörätien varren juomapaikoista. Niitä oli aika usein, uskoakseni vesi on hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti