perjantai 23. syyskuuta 2011

23.9.2011 Podstrana (SPLIT), Kroatoa


23.9.2011 Podstrana (SPLIT), Kroatoa
Rauhallinen päivä kauniilla lomarannikolla. Tämä reilun 100 km:n pätkä oli peräkkäisten lomapaikkojen muodostamaa ketjua. Varsinaisia hiekkarantoja oli vähän, mutta hotelleja, huvivenesatamia ja apartomenttoja kyllä löytyi. Ilmakin oli sellainen, että olisi edelleenkin sopinut hyvin lomasääksi, vaikka rannat olivat pääasiassa aika hiljaisia.
Olen keksinyt uuden herkuttelutavan matkalla. Monissa aikaisemmissa maissa jogurtteja on myyty vain suurpakkauksissa, pienimmät 4 kpl:een pakkauksia. Täällä on mahdollisuus ostaa yksi jogurtti. Voi että maistuu kylmänä hyvältä kuumassa auringonpaisteessa. Kävin taas syömässäkin, tällä kertaa lammasta. Kuva jonka nappasin tiepuolesta ei ole lammas. Ajelin eilenkin usean paikan oho, jossa oli yksi tai kaksi kokonaista sikaa grillaantumassa. Nyt otin sellaisesta kuvan.
Tie oli pyöräilylle helppoa. 20 km ennen Splitiä näköalatie muuttu moottoritien tapaiseksi niin, että toinen ajsuunta oli työn alla. Hankkiuduin tieltä heti kun pääsin rannan tuntumassa olevalle paikallistielle. Tämä 20 km oli oikeastaan koko matka esikaupunkimaista asuutusta. Splitin kohdalla jouduin taas sellaiseen moottoritiehässäkkään, että laitoin navigaattoriin polkupyörän kulkuneuvoksi ja saimpahan nähdä taas varsinaisia paikallisteitä ja asutusta. Matkaa pyörän mittariin kertyi 124 km, nousuja taas se rapia 700 m. Majapaikka löytyi kolmannesta apartamentosta, 30E:n hintaan. Maksoinkin mieluummin euroilla, paikallista valuuttaa on aika vähän. Meinasin nostaa iltapäivällä pankkiautomaatista, mutta pankki oli mennyt kiinni jo klo 13:00 ja minä pyrin jos mahdollista käyttämään automaattia pankin aukioloaikana. Jos automaatti vie luottokortin, tulee pitkä odotusaika perjantaista maanantaiaamuun. Yritän tässä syönnin jälkeen suunnitella taas jatkoreittiä, kun on tämä netti käytettävissä.
Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti