sunnuntai 18. syyskuuta 2011

18.9.2011 Postjna, Slovenia18.9.2011 Postjna, Slovenia

Heräsin sumuiseen aamuun tarkasti tietoisena ajan kulusta. Ikkunan takana oli kirkko, ja sen kellot moukuttivat puolen tunnin välein ja alkoivatpa paukuttaa ennen kuutta jo jotakin ylimääräisiäkin seremonioita. Sumua riitti parisen tuntia ja tarvitsin sen ajan suunnilleen hanskoja käsissäni. Verenkierto-ongelmani takia sormet meinasivat olla sittenkin valkoisia. Kun sumu viimein hälveni, lämpöäkin oli taas kohtuullisesti.
Matka Ljubjana:aan suju mutkittelevaa jokivartta, tällä kertaa ylöspäin. Yö oli vietetty reilun kahdensadan metrin korkeudessa, tämä Postjna taas on 600 m:n korkeudessa. Ajoin Ljubjana:n keskustaan. Aamulla yöpaikan tarjoilija kertoi maanantaiksi luvatun huonoa ilmaa. Sitten ejoin jonkun matkaa yhden hyvin englantia puhuvan herrasmiehen kanssa ja hän kertoi samaa. Niimpä Ljubjana:aan päästyäni laitoin Taimille viestin ja pyysin katsomaan sääennustusta Freemeteosta tälle alueelle. Vastauksena oli, sunnuntaina iltapäivällä ukkosta ja maanantai sadetta ja kylmää, tiistaina pilvistä, mutta ei sadetta.
Ajattelin, että jos pitäisin sadepäivän lepopäivänä ja päätin ajaa hyvän sään aikana Postojna:aan, linnuntietä 50 km. Sääennustus piti paikkaansa, ensimmäinen ukkoskuuro tuli tunti säätiedusteluni jälkeen ja niitä piisasi lopun päivää, tosin minä selvisin vähällä, satuin aina jotenkin kuurojen väliin. Tätä kirjoittaessani vettä tulee kuin aisaa (mitenhän sitä aisaa tulee) ja jyrisee ja salamoi.
Alan pitää näistä Slovenian teistä. Täällä onkin aika paljon pyöräteitä, Ljubljana:ssa erityisesti oli hyvät ja hyvin merkityt pyörätiet. Tämä hotelli, johon täältä Postojna:ssa majoituin, on Sport Hotel. Katselin aulassa, tarjolla oli kaikenlaisia aktiviteetteja, mm lukuisia erilaisia pyöräreissuja, jotka oli dokumentoitu tyyliin: 56 km, korkein kohta 986m, kokonaisnousua 3643 m, jyrkin nousu 19%, kesto 3h, kaloreita 1786…. Minä katsoin, että taitaa olla ammattilaisten ajamia hommia, minulta ei 3643 m:n nousu yhdessä päivässä taitaisi onnistua. En minä niitä nyt ulkoa muista, mutta kovia reissuja olivat.

Kamera unohtui tänään kokonaan käyttämättä. Laitan eilisen kuvan mäen päältä ennen laskeutumista Trebnje:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti