tiistai 20. syyskuuta 2011

20.9.2011 Novi Vinodolski, Kroatia


20.9.2011 Novi Vinodolski, Kroatia
Viileä, puolipilvinen aamu Postojnassa, Sloveniassa. Sain laittaa pyöräilypuseron päälle ja hanskat käteen ja osan matkaa oli vielä flees-liivikin päällä. Varpaita meinasi palella, vaikka olin siihen valmistautunutkin. Aamupäivällä oli siellä täälä sadekuuroja, minun kohdalleni sattui vain rippeitä.

Matka Postojna:sta Kroatian rajalle oli helpohko. Liikennettä oli kohtalaisesti, mutta sen kanssa pärjäsi. Kumma kyllä on tiettyjä autotyyppejä, joita pitää varoa. Asuntoautot, ihmeellistä kyllä ja samoin linja-autot. Kroatian raja oli kunnon raja, henkilökorttia piti näyttää molemmin puolin. Vaihdoin hieman rahaa rajalla, vaihtokurssi oli jotain 7,33/1 Euro. Kympin setelissä lukee Deset Kuna. Kovin hintatietoinen en vielä ole.
Rajalta laskettelin Opatija:aan ja Rijeka:aan, rantakaupunkeihin. Rijeka:ssa eksyin taas moottoritielle kun navigaattorissa oli auto kulkuneuvona. Vaihdoin pyörän ja sain mitä tilasin. Reippaita nousuja kiertäen rinteiden pikkuteitä, melkein 300 m taas ylöspäin rannalta. Siinä navigaattoria räplätessä otin pyöräilytakin pois päältä ja minulla on sykemittari ollut takin hihan päällä, kun se hiha on niin tiukka, että ei alta oikein näe sitä. Otin siis mittarin pois ranteesta ja laitoin repun päälle, siihen se sitten unohtui. Lähdin liikkeelle ja varmentelin suuntaa yhdeltä paikalliselta, silloin huomasin, että sykemittari puuttuu. Ajoin takaisin, yksisuuntaista tietä vastavirtaan ja kas kummaa, löysin sykemittarin läheltä sitä paikkaa, jossa olin sen kädestäni riisunut. Pitää olla jatkossa huolellisempi, niin toivon.
Rijekan seutu on melkoista tiehässäkkää, tuntui pari kertaa, että ajankohan kohta itseäni vastaan. Niin siitä kuitenkin selvittiin. Rannikolla on lukuisia saaria, mm iso Krk:n saari, niin se se nimi on. Saari näkyy ehkä 15 km:n päässä, siellä kartan mukaan on lähes 600 m korkeita mäkiä. Upeaa rannikkoa, tie on merkitty pitkiä matkoja näköalatieksi ja sitä se onkin.
Tein sellaisen tempun, että otin tien varresta 30E:n apartomentin, kun pyörän mittariin oli kertynyt 120 km. Huoneisto on hyvä, mutta syödä täällä ei voi, ei tullut ostettua evästä mukaan. Pitää lähteä tästä etsimään ruokapaikkaa. Sain avaimen mukana myös netin salasanan, ei vain ole huoneessa kenttää, pitää katsoa illan päälle, löytyykö sitä jostakin muualta. Kuvaksi laitan tieltä pikaisesti nappaamani kuvan lasketellessani kiertotieltä takaisin rannalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti