maanantai 19. syyskuuta 2011

19.9.2011 Lepopäivä Postojna, Slovenia19.9.2011 Lepopäivä Postojna, Slovenia

Eilisestä paikannimestä oli näköjään jäänyt yksi O-kirjain pois.
Heräsin tavallista myöhemmin ja kävin Ranskalaisten eläkeläisten seurassa aamupalalla. Pieni venyttelyrupeama ja sitten pääsin 80 minuutin hierontaan. Sen hinta oli sama, kuin mitä ole4n maksanut suomessa tyypillisesti vastaavasta, 40E. Hieronta teki hyvää ennen kaikkea niskalleni.
Tutkin netistä karttaa tulevaa reittiä pohtien ja kävin ulkoministeriön sivuilla katsomassa maakohtaisia tietoja. Maita oli niin monta, että taitavat mennä sekaisin. Onpahan taas kertaalleen karsastettu. Joka tapauksessa minulta taitaa mennä useampi päivä Kroatian puolella ja sikäli reitti on selvä. Yritin hoitaa taloyhtiöni asiaa, oli tulostettava yksi sivu, laitettava nimi ja skannattava se takaisin tiedostoksi. Ensimmäinen ja toinen vaihe onnistui, kolmas ei. Pitää katsoa, tuleeko jossakin päin vastaan viisaampi systeemi. Vastaanottovirkailijan viisaudessa ei kyllä ole moittimista. Kaveri puhuu sujuvaa englantia, saksaa eikä ranskakaan näyttänyt tuottavan vaikeuksia. Kateeksi kävi hieman. Minkäs teet, kun ei ole kielipäätä.
Minulla ilmaantui eilen hankalahko pulma. Etummaisen laukkutelineen kiinnityspultti katkesi juuri rungon tasolta. Yritin sitä omin konstein, ei meinannutkaan onnistua. Hotellin respa neuvoi paikallisen pyöräliikkeen, jonne siestan jälkeen poljin. Kävimme aluksi mutkan viereisellä autokorjaamolla, mutta ei siellä ollut ao työkaluja. Niinpä liikkeen omistaja kaivoi porakoneen esiin ja saimme ruuvin porattu sisään ja uuden tilalle. Minulla on epäilys, että käytössä ollut tavallinen pultti ei ole yhtä lujaa laatua kuin normaalit kromatut polkupyörän pultit.
Muutoin päivän on satanut vettä, lenkilläni pyörähuollossa oli tosi kylmää, joten tämä on sikäli ollut sopiva lepopäivä. Mieli kyllä polttelee tien päälle, huomenna pitäisi selvitä takaisin rannikolle ja Kroatian puolelle, jos niin on tarkoitettu. Lopun päivää aion lueskella, venytellä ja käydä syömässä. En taida viitsiä edes ruokakauppaa lähteä etsiskelemään tuonne huonoon säähän.

Kuva on 18%:n alamäen varoituskyltti. Kyllä siellä sattui niitä toiseenkin suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti