keskiviikko 7. syyskuuta 2011

7.9.2011 Mestre


7.9.2011 Mestre (Venezia)
Oli hyvä, että en jatkanut illalla matkaa Veneziaan asti. Sain mutkiteltua pikkuteitä 80 km, lopussa navigaattori kierrätteli aika pahasti rennikon teollisuusalueella. Jälkeenpäin ajatellen taisin tehdä väärän reitinvalinnan, rannikon S309-tie olisi ehkä ollut mielenkiintoista katseltavaa. Eipä sitä toisin puuttunut siltäkään väliltä, jota ajoin. Tie Pdovasta Mestre:een on myös merkitty kartassa näköalatieksi, sitä se olikin. Tie kulki kanavan vartta hyvinhoidettuja rantoja ja kauniita taloja.
Vaikka maaseudulla välillä ei juuri majapaikkoja ole, Veneziaa lähestyessä hotelleja alkoi kyllä löytyä. Leirintäalueilla oli mainoksia bussikuljetuksista Veneziaan, samoin läytyi pysäköintialueita, joilta pääsi busseilla tai veneillä perille. Päätin kuitenkin käydä perillä asti pyörällä, vaikka epäilin, että hintataso ylittää minun maksukykyni. Tie Veneziaan lähtee Mestren kaupungista noin 4 km pitkänä sillan tapaisena pengertienä, vai olisiko ollut silta. Kapea joka tapauksessa, siinä on 4-kaistainen maantie, ja 4-raiteinen rautatie. Pyörätie kahta puolta, tosin lopussa se kapeni lähes ajokelvottomaksi minun pyörälläni ja paluumatkalla se puuttui pätkän kokonaan. Itsesuojeluvaistoni on ilmeisesti iän myötä hieman ränsistynyt, joten uskaltauduin sekaan.
Pääsin perille, kuten kuvasta näkyy (kuva 4509). Vieressä oli 3:n tähden hotelli, jaa päätin tarkistaa hintatason. Vapaana oli yksi kahden hengen huone hintaan 190 eur/ yö, luultavasti vielä vero päälle. Että se siitä, käänsin pyörän takaisin mantereen suuntaan ja poljin kaupunkiin. Otin oikeastaan ensimmäisen varteenotettavan näköisen hotellin, mikä vastaan tuli, Hotel San Carlo, 50 E + vero aamupalalla. Sain pyöräni autotalliin ja vastaanottovirkailijalta hyviä opastuksia. Miten bussit kulkee, bussilippu 1,30 yhteen suuntaan ja olisikohan se ollut Vapazeto (luulisin, että jokin venekiertoajelu) 6,50 Eur. Lisäksi oli erilaisia yhdistelmälippuja, esimerkiksi 24h vapaa bussilla-ajelu ja tämä Vapozetto myös, 18 eur.
Täällä oli myös toimiva internet. Sain aamulla hotellista lähtien hotellin tädiltä lahjaksi adapterin, joten konekin pysyy latingissa. Laitoin ensimmäiseksi pyöräilyasun likoamaan. Muuten hyvä asu, mutta ei se pysy puhtaana. Kiitoksia Lasse ja mahdolliset muut lahjoittajat, tykkään kummastakin, sekä pyöräilyhousuista että puserosta, mutta kun ne eivät pysy puhtaana sitten millään. Paidassa on urheilujuoman mainos, itse asiassa Suomesta tuomaani juomajauhetta on vielä jäljellä.
Löysä suunnitelma on tehdä tämä loppupäivä tällaisia kehon ja varusteiden huoltopuuhia ja huomisen leikin turistia. (Jos olen hengissä). Tämän päivän turistihommista tuli mieleen, sattumus vähän ennen hotelille tuloa. Mietin päivä pari sitten ajellessani, kun jokin ampiaisen tapainen lensi kasvoihin (onko miehellä kasvot, taitaa olla parhaimmillaan naama tai turpa…), että ei pitäisi ajella ja ihmetellä suu auki, pian ampiainen lentää suuhun ja pistää kurkkuun niin, että kurkku turpoaa ja tuhehtuu siihen paikkaan. No onpa minullakin skenaarioita. Nyt se kuitenkin lensi suuhun, ei aivan sisälle vaan huulien väliin, josta syljeskelin sen pois. Pistihän se tietenkin luonteensa mukaan ja huuli turposi ihan mukavasti, että ajattelin tällä tavoin naistenkin voivan saada pulleat huulet ilma botuleenia vai mitä se nyt oli.

1 kommentti:

  1. Kyllä on hauskaa tekstiä. Kiitos Ahti.
    Hyvin kirjoitettu. Sopivan itseironista.
    Toivottavasti jatkoakin näille tarinoille vielä seuraa - ja pysyt hengissä.
    t. Jouni

    VastaaPoista