perjantai 14. lokakuuta 2011

13.10.2011 Krania, Kreikka


13.10.2011 Krania, Kreikka
Heräsin aamulla hieman puoli seitsemän jälkeen. Periaatteessa samaan aikaan kuin eilenkin, mutta kun kelloa tuli siirrettyä tunnilla, oli vielä pimeää. Päivä kyllä valkeni ennen kuin pääsin liikkeelle. Ilma oli aurinkoinen, aamusta tietenkin viileä, mutta ei niin kauhean kylmä. Suuntasin moottoritien suuntaista pienempää tietä Gravenaa kohti, siis Kreikan länsirannikolle viistosti. Pitää ajaa melkein poikki koko Kreikan. Tie oli hiljainen, hyvässä kunnossa ja hyvä ajaa. Alkumatkasta aika tasaista ja minä jo ajattelin pääseväni ties minne asti päivän aikana. Saavuinkin Gravenaan siinä 12 maissa. Kaupingissa oli kova juhlahumu päällänsä, ihmisiä tosi paljon liikkeellä juhla-asut yllä. Löysin aika helposti ruokapaikan ja paikan omistaja kertoi heidän juhlivan Turkin miehityksestä vapautumista, 1913 vuonna. (vähän epäilin vuosilukua, sotkikohan se 13. päivään). Yritin laittaa juhlan nimenkin muistioon, tällä kertaa en osannut tallettaa sitä näköjään.
Jatkoin matkaani ruokailun jälkeen. Aika pian tein pienen reitinvalintamokan. Se johti minut tielle, jolla oli kohtalaisen pitkä erittäin jyrkkä nousu. Nousun jälkeen oli iso vuohilauma, jota kaitsemassa kymmenkunta vihaista koiraa. selvisin hengissä ja ajelin vielä pari kilometriä, ennen kuin virhe minulle valkeni. Ei kun uusi kujajuoksu koiralauman läpi ja kyyneleitä vuodattaen (jarrupalojen kulumisen takia) alas ja oikealle tielle. Tämä olikin aluksi helppo ja minä ajattelin, että nyt sitä mennään. Mentiin sitä, noustiin vähän alle 500 m:stä yli 1000 m:iin. Niimpä kokonaisnousua tähän majapaikkaan oli kertynyt lähes 1400 m. Metsovoon olisi ollut vielä 28 km matkaa ja jaloissa tuntui sellaiselta, että oli syytä muuttaa majoitussuunnitelmaa.
Mukava majapaikka hyvin pienessä kylässä. Kelloni näyttää 862 m:n korkeutta, (Katsoin seuraavana aamuna navigaattorista, se näytti hieman yli 900 m)talviharrastuksina näyttäisi olevan mm hiihto. Tuo minun karttani on tosiaan maantiekartta, siinä ei näy mitään korkeuksiin viittaavaa. Se on majoitusasioita suunnitellessa hieman huono, kun ei pysty etukäteen edes yrittämään nopeusarviota.
Laitan kuvaksi tuollaisen elukan maantieltä, (kuvasin kyllä toisenlaisenkin, elävän). Kun olen nähnyt paljon yliajettuja koira, niin ajattelin kysyä Pekalta, onko tämä koira vai onko kyseessä jokin muu eläin. Siis lajinmääritysapua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti