perjantai 28. lokakuuta 2011

28.10.2011 Gelibolu, Turkki


28.10.2011 Gelibolu, Turkki
12-maa tälle pyöräreissulle !
Oikeastaan olen Gelibolun ja Canakkale:n puolessa välissä tienvarsihotellissa, liekköhän taas ainoa asiakas. Ikkunasta näkyy Välimereltä Marmaranmerlle johtava kapea salmi, jossa on vilkasta laivaliikennettä.
Lähdin aamulla aikomusteni mukaisesti liikkeelle aikaisin, 7:30., aurinko oli juuri noussut sen verran, että alkoi olla valoisaa. Ensimmäisen huoltoaseman mittari näytti +4°C, tuuli ei ollut aamusta kovin kova, joten sikäli lähdön ajoitus onnistui hyvin. Tuuli oli koko lailla vastainen tai sivuvastainen rajalle asti. Vähän ennen rajaa ajamani tie näytti yhtyvän moottoritiehen ja laitoin navigaattoriin ehdolle rajanylityspisteen. Navigaattori haki pikkuteitä, kuitenkin siinä pisteessä, josta olisi pitänyt kääntyä pienemmälle tielle, oli iso kyltti, ”Turkki”, moottoritien suuntaan. Harkitsin tovin asiaa ja päätin ajaa moottoritien kautta. Moottoritietä oli noin 6 km ja olin hieman epävarma valinnastani, se osoittautui kuitenkin oikeaksi, en olisi muutoin rajalle päässyt. Olikin kerrankin kunnon raja. Kerikan puolella oli passintarkastusta ja useita aseistettuja sotilaspartioita. Turkin puolella oli ensin tullin passintarkastus, sitten mentiin poliisin passintarkastusjonoon, siitä seuraava jono, joka selvisi että se oli auton papereiden tarkastusjono, sen ohitin ja vielä oli yksi puomi, jossa passi tarkastettiin. Kaikkiaan taisi tuhlautua rajanylitykseen reilut puoli tuntia.
Sitten matkaan Turkin puolelle. Olin turhaa eoäillyt hotellien olemassaoloa. Niitä oli päivan aikana melkein kaiken aikaa, Ipsalassa Kesan:issa ja väleillä kaiken aikaa. Turha jossitella, tulipahan eilen pestyä pyykkiä, kun majoituin aikaisin. Tuuli oli Kesaniin asti lähes suoraan vastainen. Kävin Kesan:issa syömässä roskaruokaa, Eurot kelpasi. Tie Kesanin jälkeen kääntyi hieman, että tuuli oli lievästi sivuvastainen sellaisen 40 km, sitten tie teki 90 asteen käännöksen olisiko kaakkoon ja tuuli oli lähes selän takana ja kyllä matka joutui. Oli se aika kuitenkin siinä kässehtiessä kulutut, että kun pysähdyin, klo oli jo puoli kuusi ja arvelin, että olisin ollut Canakkalen vastarannalla vasta puoli 18:30;n paikkeilla. Lautalla ylitys, majoittuminen olisi saattanut mennä 21-22 välille. Päätin jäädä tähän. Suihkusta ei tullut lämmintä vettä, mutta ilmastointikone lämmittää huonetta vähitellen.
Päivällä matkalla tapasin kaksi Saksalaista pyöräilijämiestä, eivät olleet enää poikasia hekään. Aikoivat lentää Izmir:istä takaisin saksaan, olivat ajaneet Itävallassa samaa jokilaaksoa, jota minäkin ajelin pari päivää. Jäivät mäessä jälkeen, eikä niitä sen koommin enää näkynyt. Koitan tässä illan päälle siirtää uuden kartan navigaattoriini.
Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti