lauantai 22. lokakuuta 2011

20.10.2011 Kato Tithorea, Kreikka20.10.2011 Kato Tithorea, Kreikka
Liikkeelle taas puoli yhdeksän maissa. Lähdin nousemaan ylöspäin jotain pääkatua, nousu alkoi lähes heti hotelilta lähdettyä. Sitä kesti niin, että korkeutta oli lähes 800 m merenpinnasta. Majapaikani oli noin 100 m:ssä, eli noustiin hieman yli 700 m. Mukava aamujumppa. Alussa ihmettelin paikallista kadunrakennusta. Kadun reunassa virtasi nimittäin aika reippaasti vettä. Ajattelin, että lähellä on putkirokko. No, se vesivirta jatkui ja jatkui, yli kolme kilometriä, kuten sanoin, noustiin aika pitkän aikaa. Kolmen kilometrin jälkeen minun reittini kääntyi vesivirrasta poispäin, joten en nähnyt mistä se vesi tuli. Juju vain oli siinä, että koko matkalla ei ollut yhtään sadevesikaivoa, johon vesi olisi päässyt. Millainenhan tulva kadulla on kunnon sateella ?
Päivä oli reilusti yli puolen, eikä mittarissa ollut kuin vajaa 50 km. Ajattelin, että tänään ei paljoa edetä. Thiva:sta tie kuitenkin jatkoi kahen vuorivyöhykkeen välistä ajoittain aika leveää ja tasaista laaksoa ja matka alkoi joutua. Odotin koko ajan, että milloinkahan tulisi nousuja vastaan, mutta ei tullut tähän majapaikkaan mennessä. Kokonaisnousuksi päivän matkalle kertyi hieman yli 1000 m ja melkein kaikki syntyi aamupäivän lyhyellä matkalla. Laaksossa oli muuten yhtä kasvia, jota en ollut aikaisemmin nähnyt, puuvillaa. Niitä puuvillatupsuja oli tienvarret täynnä ja tajusin , että olin nähnyt samanlaista myös Italiassa Pisan ja Venetsia välillä jossain. En vain slloin tiennyt, mitä ne on, ihmettelin vain, että millä ne on tienvarret sotkeneet.
Meinasin aluksi jäädä yöksi Livada:aan, mutta olisi pitänyt hieman poiketa tieltä hotelliin ja kun pyörä kulki aika hyvin, päätin jatkaa vielä tämän noin 30 km:n pätkän. Näin navigaattorista, että täällä olisi ainakin kaksi hotelia ja ajattelin, että kai niistä edes toinn on auki. Olin oikeassa, auki oli ja kaikeksi onneksi tie oli tänne asti tasaista ja siten helppo ajaa. Ajoaikaa kertyi yli 8 tunta tälle päivälle ja matkaakin rapiat 140 km.
Sitä olen monesti miettinyt, että näillä minun reissuillani hotellit ovat kuin hollitalleja pääasiassa. Joissakin saa ilmastointikoneen lämmitykselle ja se tietenkin helpottaa asiaa. Tässäkin huoneessa kaukosäädin on viety pois, että ei turhaan käytetä vempainta. Lisäksi en saanut lämmintä vettä tulemaan lainkaan. Nurinkurista, että Suomessa on paljon lämpimämmät huoneet kuin täällä etelässä, mutta niin se vain on.

Niin, valitsin tänään eri reitin, kuin ennakkoon aioin, johtuen paikallisten lakkoilusta. aarireitillä minun olisi ollut poistuttava lautalla, ja oli vahva epäilys, että lautat eivät liiku, joten lähdin täältä sisämaan kautta. Tätä reittiä ajettaessa taitaa tulla toinenkin sisämaan yöpyminen. Kaikki hyvin !,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti