perjantai 14. lokakuuta 2011

14.10.2011 Ioannina, Kreikka


14.10.2011 Ioannina, Kreikka
Ulkona ukkostaa, sataa, minulla oli loistava päivä. Huolehdin turhaan etukäteen huonosta ilmasta, katsoin eilen säätiedotusta ja se lupasi aika korkealla todennäköisyydellä koko päiväksi sadetta. Heräsin aamulla niin, että pääsin tielle jo tasan kahdeksalta. Taivas oli pilvinen ja ajattelin, että jos tie nousee, on suuri vaara, että joudun ajamaan pilvessä. Yleensä se on kosteaa ja kylmää. Pilvet olivat rinteellä vain vähän yläpuolellani. Kyllä se tie nousu. Korkeampi voimani taas ohjasi illalla minua, että pysähdyin, enkä yrittänyt jatkaa seuraavaan paikkaan. Majapaikkani kun oli 900 m:n korkeudessa ja ennen seuraavaa paikkaa käytiin 1550 m:n korkeudessa. Hyvä, autojen suhteen todella hiljainen tie noudatteli pitkän aikaa puron vartta nousten koko ajan. Tuntui, että pilvet nousivat samaa tahtia kuin minäkin, eikä minun tarvinnut ajaa ollenkaan pilveen. Aikanaan pääsin korkeimmalle kohdalle, sitten tie kulki jonkin aikaa puuttomalla vuorenselänteellä jossa oli muutamia lammaslaumoja laiduntamassa koiravahteineen. Koko nousumatka oli maisemiltaan upea, niin vuoren selännekin, joka päättyi jonkinlaiseen vaatimattomaan hiihtokeskukseen.
Metsovo:n jälkeen alkoi lasku, tultiin nopeasti alas 7-800 m ja sitten vielä jokilaaksoa noin 500 m:iin. Henkeäsalpaavat maisemat. Välillä oli pikkukylä, jossa kävin kahvilla. Siinä maissa taivas selkeni ja aurinko alkoi lämmittää niin, että sain vähennellä vaatteet pikkuhiljaa pyöräilypaitatasolle. Välillä vastaan tuli yksi Ranskalainen, joka oli matkalla Meteoran (kuulemma joitakin erikoisia luostareita) kautta Istanbuliin. Pysähdyin toisen kerran kahville ja ajattelin, että tässä sitä lasketellaan nopeasti tänne Ioannina:aan. Pieni ponnistus tarvittiin vielä, tie nousi noin 480:stä metristä 920 m:iin vielä loppumatkalla. Ioannina sijaitsee isohkon järven rannalla. Loppuvaiheessa tie saapui järven laitaan ja laskeutui kaupungin vastakkaisella puolella järveä sieltä 920 m:stä takaisin 480 m:iin. Edelleen hienoa katseltavaa. Täytyy sanoa, että nämä kaksi viimeistä päivää ovat olleet todella herkullisia ajelupäiviä. Voisin suositella reittiä vaikka Lasselle ja Joutsensillan Intersportin muille pyöräilijöille. Katsotaan, millaisen reitin tänne Kreikkaan saan aikaan, jos saan.
Taimi tarkisti säätiedotuksen, jonka perusteella päätin jäädä pitämään täällä lepopäivä, edellisen jälkeen olen ajanut 6 päivää. Hän myös katsoi yhden hotellin monien joukosta valmiiksi. Näin sitä hakiessani samoilla kulmilla puolentusinaa muuta, mutta tämä ennakkoon katsottu osoittautui tosi mukavaksi. Kun käänsin pyörän hotellin pihaan alkoi sataa, jyrinää ja salamointia oli ollut jo vartin aikaisemmin. Olisiko ajoitus voinut olla parempi. Toivottavasti sade sen verran helpottaa, että pääsen syömään, ei tullut päivällä taasen syötyä ja on aikamoinen nälkä. Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti