keskiviikko 26. lokakuuta 2011

26.10.2011 Komotini, Kreikka


26.10.2011 Komotini, Kreikka

Laitan kuvaksi eilen ottamani luontokuvan, täälläkin on ruskaa !

Kävin illalla syömässä hotellinomistajan ravintolassa, toi eteen lautasellisen paistettuja hyvin ruotoisia sinttejä, joita kutsui kaloiksi. Onneksi oli evästä huoneessa. Aamuinen matkani alkoi hieman viivästyneesti. Samainen hotellinomistaja tuppautui majoittumaan saapuessani auttamaan pyörän nostossa patiolle, kun olin sitä siirtämässä siihen laukkujen purkamista varten. Hän kampesi oikeanpuoleista etulaukkua sen verran, että kiinnitystelineen pultti katkesi taas. Virittelin siihen aamulla jonkinlaisen nippusidesysteemin, joka ihme kyllä kesti tämän päivän. Lasse voisi sanoa tuotekehittelyterveisiä Tunturin tuttavilleen, että kyseisen kiinnityspultin kierrekappale etuhaarukassa saisi olla milliä paria isommalle pultille. tämä tulee olemaan jatkuva ongelma, se pultti joutuu tosi tiukoille tuossa ratkaisussa.
Aamupalaksi paahtoleipää ja kahvia ja matkaan kohti Kavala:aa. Eilinen kohtalainen vastatuuli oli muuttunut navakaksi vastatuuleksi ja olli sitä Xanthi:iin asti ja sitten sivuvastaisena tänne Komotini:iin. Ajoin koko Kavala:n läpi, siisti ja oikeastaan sopivan kokoinen lomakaupunki kauniine hienohiekkaisine rantoineen. Kavala:n jälkeen rannikko muuttuikin hyvin alavaksi suistomaaksi, jossa pitkiä rannan suuntaisia teitä ei ole. Niinpä Käännyin sisämaahan, Xanthi:hiin päin. Vaikka tie noudatteli vuoriston reunaa ja oli vähänousuinen, töitä sai kyllä tehdä vastatuulen takia. Ennen Xanthi:a tie meni joen yli, jossa oli kylttejä jokialueen ja suiston luontonähtävyyksiin. Minusta tuntuu kyllä siltä, että näissä eteläeuroopan maissa luonnonsuojelualueen erottaa siitä, että siinä on kyltti. Jos se otetaan pois, ei sitä voi tietää mistään. Kylteistä mieleen, että Kreikkalaisten yksi harrastus on liikennemerkkikylttien sotkeminen. 90% niistä on sotkettu, spreijattu tai laitettu jotakin tarralappuja tms. Niin kuin sanoin, vastuuttomia pahantekijöitä kuin pikkukakarat. Toinen asia kylteistä, tieopasteista ei näe, onko viitta moottoritielle vai tavalliselle tielle. Kun moottoritie menee lähellä, siitä on toisinaan harmia. Kyllä Suomessa on hyvät opasteet !
Päivän ajomatka päätyi Komotini:iin. Keskelle kaupunkia pieneen hotelliin jossa on lämmin huone. Tätä ei olisi Bulgariaan kuin vajaa 20 km, mutta olen päättänyt, että 12 maata tälle reissulle on sopiva luku, joten en mene käymään Bulgarian puolella, vaikka aikaa olisi. Turkkiinkaan ei ole kovin pitkä matka, hyvällä kelillä ja helpoilla teillä voisin olla jopa huomenna siellä. Pitää vähän katsoa tuota majoitusasiaa, kun avoimia hotelleja löytyy kaupungeista, rantahotelleista valtaosa on suljettu.
Sää tänään oli tuulisuuden lisäksi pilvinen, parista mittarista näin lukeman 14C ja iltapäivällä epäilin jopa vesisadetta, pilvet olivat sen näköisiä ja muutama tippa taisi tullakin. Kaikki hyvin, matka on joutunut viime tauon jälkeen ihan kohtalaista tahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti