sunnuntai 23. lokakuuta 2011

23.10.2011 Platamonas, Kreikka


23.10.2011 Platamonas, Kreikka
Kanakkaleen istanbulin kautta 1204 km, Oikaistuna 586 km, ts n. 600 km lyhyempi. Kannakkale, Alania, 1146 km, oikaistuna yhteensä 1732 km. Istanbulin kautta 2350 km.
Lauttaliikenteen tarkastin osoitteesta http://www.turkeytravelplanner.com/trans/Ship/dardanelles_ferries.html
Lauttoja kulkee näköjään tunnin välein kahdestakin paikkaa, Gelibolusta ja Ecebat:ista, kummastakin tunnin välein.
Normaali lepopäivä. Yöllä oli vähän sadellut ja päivä oli muutoinkin harmaa ja pilvinen koko päivän. Ilman vuoksi olisi kyllä voinut ajella, mutta kun olin päättänyt pitää lepopäivän, niin pidin. Olen venytellyt kohtalaisesti, tein yläreisiin pitkästä aikaa 10 minuutin venytykset; niistä on ollut aikaisemmin apua polvivaivoihin. Viime yönä polvi ei enää paljoa vaivannut liekkö illan tavallista pidempi venytys jo vaikuttanut. Tutkin aamupäivällä ajomatkaa Gmapista parhaan kykyni mukaan ja sen perusteella pienellä varmuustoleranssilla varasin kotimatkalentolipun Alaniasta 14.11.2011. Ompahan ensi kertaa tällä reissulla jokin aikataulu. Tämä tarkoittaisi, että en kaiketi aja Istanbulin kautta, ei matkan takia, vaan sen, että se mutka on koko ajan pohjoiseen päin. Täällä on aamut olleet varsinkin sisämaassa jäätävän kylmiä. Jotenkin ilma tuntuu täällä kylmemmältä kuin sama lämpötila Suomessa.
Kävin tuossa lyhyehkön lenkin rantakatua iltapäivällä. Paikka vaikuttaa ihan mukavalta lomapaikalta, hiljainen toki tällä hetkellä. Siistikin, on ilmeisesti sillä tavoin, että pytkivät nämä lomapaikat pitämään siisteinä turistien takia. Rannalla on pieni kalastajasatama ja toinen puoli huvivenesatamaa. Hiekkarantaa ei niin kauhean paljon ole, mutta on kuitenkin. Kyllä tämä sopisi kesällä rantalomakohteeksikin. Pieniä sanoisinko idyllejä hotelleita on aika monta, en ole laskenut, mutta ainakin enemmän kuin kymmenen.
Kohtapuoliin syömään, jos löytyy aukinainen kauppa, ostan huomiseksi vähän evästä ja valmistaudun liikkeellelähtöön. Ei siitä pääse mihinkään, että nämä lepopäivät ovat pitkästyttäviä !

Kuvaksi laitoin tyypillisen Kreikkalaisen näyn. Tarkkailin vielä heti tämän kuvan jälkeen tilannetta, peräkkäin oli useita jäteastioita, joiden ympärillä jätekasaulottui ajiradalle niin, että minun piti kiertää niitä. 90 % näkemistäni jäteastioista on ollyt tämankaltaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti