perjantai 28. lokakuuta 2011

27.10.2011 Aristino, Kreikka


27.10.2011 Aristino, Kreikka

Kuva on Roomalaisten n. 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua tekemästä tiestä.

Pieni paikka Aleksandroupoli:sta noin 10 km Turkin rajan suuntaan. Katselin illalla karttaa Gogmemapista ja tutkin majoitusmahdollisuuksia. Olisin arvatenkin voinut ylittää Turkin rajan tänään, mutta kun majoittuminen oli vähän (täysin) epäselvää, päätin tehdä tänään lyhyemmän päivän ja ajaa vain Aleksandroupoli:hin. Lähdinkin aamulla tuntia myöhemmin liikkeelle, että en tulisi liian aikaisin perille. Tätä asiaa kyllä hieman helpotti se, että kolmatta päivää jatkunut vastatuuli oli edelleenkin yltynyt. Freemeteon mukaan se olisi ollut 31 km/h, mutta tuntui kyllä loppumatkasta vieläkin voimakkaammalta. Vertaan sitä mäenlaskussa kokemaani ilmavirtaan. Alkutaival Komotini:sta oli aika tasaista, rannikkoa lähestuttäessä ylitettiin matala harjanne. Valitsemani tie noudatteli moottoritien reittiä, oli hiljainen ja hyvä ajaa. Vanhempana tienä siinä oli sen verran edestakaista nousua harjanteen kohdalla, että kokonaisnousuksi kertyi vähän yli 500 m.

Aleksanroupolia lähestyttäessä kävin kaupassa ja ostin mm. uuden pyykkipulveripaketin, että voisin harrastaa askareita illalla. Kauppa, johin menin oli menosuuntaan nähden vastakkaisella puolen katua ja lähtiessäni ajamaan siitä, lähdin huomaamatta väärään suuntaan. Ehdin ajaa noin kolometrin, kun tuli sellainen hotelli vastaan, jonka muistin ja käännyin uudestaan oikeaan suuntaan. On se ihmismieli (minun mieleni) merkillinen. Lähtiessäni kaupalta, navigaattori näytti, että pitäisi ajaa toiseen suuntaan (arvelin sen ohjelmoituneen uuteen päämäärään laukussa) ja tuuli oli vaihtunut myötäiseksi, aurinko oli väärällä puolen.. ja silti minä lähdin sen takia, että kauppa oli menosuuntaan nähden väärällä puolen, väärään suuntaan. Hauska tapahtuma ! Kaupungin sisään tullessani näin navigaattorista, että rapiat kymmenen kilometriä kaupungista Turkkiin päin on pari hotellia ja päätin ajaa tänne. Jos majapaikkoja huomenna on vain siellä, missä Gmappi niitä näytti, tämä loppuajo voi olla aika tärkeäkin huomista ajatellen. Ajan tyynellä säällä ja tasaisella tiellä useimmiten n.27 km/h. Tänään loppumatkasta tasaisella tiellä vauhti oli n. 10 km/h, niin paljon se tuuli sitä vie pois. Se ottaisi jo pelkkään ajajaan ja laukkujen kanssa tuulipinta on vähintään kaksinkertainen. Muistini mukaan huomiseksi säätiedotus lupasi samankaltaista ja suuntaista tuulta kuin tänään, joten huomenna osaksi päivää on luvassa töitä. Kun pääsisin Turkin puolelle, noin kolmenkymmenen kilometrin päässä siellä tie kääntyy jonkin verran oikeaan suuntaa ja siitä noin 50 km niin pitäisi olla myötätuuli, jos samanlaisena jatkuu.
Pääsin hotelille kuitenkin lyhyen päivän ja lyhyen matkankin (82 km) jälkeen klo 16:00 maissa. Olin taas ainoa asiakas, äsken kuitenkin tuli joku vanhempi pariskunta. Ahkeroin ja pesin pyykkiä, lika tuntuu kyllä pinttyneen jo aika tiukkaan vaatteisiin mutta kaippa niistä jotakin lähtee, kun vesi on niin likaista. Olin varautunut lataamaan navigaattoriin uuden karttaohjelman Turkin alueesta, mutta täällä se ei onnistu, kun paikassa ei ole nettiyhteyttä. Otin kotoa mukaan viime lomareissulla ostamani Turkin kartan, pitää koittaa pärjätä sillä. Lataan sen Turkin kartan sitten, kun siihen on tilaisuus.
Lämpötila aamulla liikkeellelähtiessä oli 8-10C, kova tuuli ! Päivän mittaan lämpö kyllä nousi, jokin mittari näytti peräti 18C, mutta odotan kyllä sitä, että pääsen Turkin puolella ajamaan etelään. Katsoin illalla Gmapista säätietoja, siinä on sellainenkin optio nykyään, että kartta näyttää esitettävältä alueelta säätilatiedot. Komotinissa, missä minä olin, oli 11°C, melkein samalla kohtaa Turkin rannikolla oli 17°C. Minä olen taas palelluttanut lievästi oikean jalan ison ja pikkuvarpaan ja ne ovat toisinaan aika kipeät. Lämpötilat yli 16°C olisivat kyllä minulle kovasti mieluisia, ei tarvitsisi pelätä varpaiden paleltumista.
Tilasin ruokaa klo 19:00, koitan varustautua hyvissä ajoin sänkyyn ja lähteä aamulla heti auringon noustua liikkeelle, jos sattuu vaikka taipaleesta tulemaan pitkä. Kaikki hyvin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti