sunnuntai 9. lokakuuta 2011

7.10.2011 Lezhe, Albania, Lepopäivä


7.10.2011 Lezhe, Albania, Lepopäivä
Nämä lepopäivät ovat minulle edelleen vaikeita, vaikka edellisestä koko päivän lepopäivästä onkin jo aikaa. Säin aamupalan, josta piti maksaa, kahvia, paahdettua leipää ja munakas lihanpaloin. Kävin vastapäätä kirjastossa etsimässä karttaa. Karttaa en löytänyt, postikortteja löysin. Ne vein iltapäivällä postiin, jonka senkin löysin kysymällä pienen havaintoesityksen jälkeen. Löysin aikani harhailtua myöskin pyöräliikkeen, josta en odotusteni mukaan löytänyt oikeita jarrupaloja, ostin yhden kokonaisen jarrun 1200 leke:n hintaan. Eksyin matkalla takaisin hotelliin, se oli vähän aikaa hukassa. Ei ollut navigaattoriakaan mukana, en tiedä, olisiko siitä ollut apua, ehkä.

Loubasta syödessäni tajusin, että ruoka on muuttunut slaavilaisesta. Täällä on näköjään saatu vaikutteita italialaisesta keittiöstä. Ts, jos tilaa lihaa, lautasella on pelkästään lihaa. Pitäisi tilata siis 4 ruokalajia, niin menisi oikean kaavan mukaan. Antipasti, primedo, sekundo ja posteri. Ruoan jälkeen vein siis kortit postiin, venyttelin ja nukuin lähinnä masentuneena 3 tuntia.
Keskustelin vastaanottovirkailijan kanssa, joka tutki hotelliopasta pitkään ja kävin yhdessä matkatoimistossa selvittelemässä mieluisimman reitin majotusmahdollisuuksia. Ei selvinnyt. Minä alan pikku hiljaa päätymään siihen, että ajan Tiranan kautta, vaikka ei niin kauhean paljon kiinnostaisi. Jatkoreitti näyttää tosi vaikealta, mutta eihän sitä tarvitse ajaa kuin päivä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti