lauantai 15. lokakuuta 2011

15.10.2011 Ioannina, Kreikka


15.10.2011 Ioannina, Kreikka
Lepopäivä ! Satoi läpi yön ja sade on jatkunut läpi päivän. Katsoin aamu-uutiset Suomnesta, venyttelin ja peisin takkini ja jotain pientä. Lähdin ostoskierrokselle. Löysin urheiluliikkeestä aluspaidan, en toki niin hyvää, minkä hukkasin ! Minulla on iso joukko syntejä, yksi niistä on, että toisinaan laukku jää auki vaateshown jälkeen tai poisotettu vaate jää takarepun päälle. Näin kävi minun villaisen aluspaitani ja huomioliivin kanssa. Huomioliivi oli jo aikansa elänyt, mutta aluspaidan takia luin tyyneysrukousta monta kertaa, ennen kuin se lakkasi vaivaamasta. Kaupassa toinen myyjistä puhui hyvää englantia, enkä päässyt sieltä pois, ennen kuin join kahvit ja kerroin Suomesta.
Sitten laitoin merkkaamani pyöräliikkeen navigaattoriin ja aikani pyörittyäni löysin sen. Sain sieltä Shimanon PD-A250 pedaalit. Olivat kyllä aika hienot, mutta muitakaan ei ollut. Kävin ne tässä välissä vaihtamassa, kun sateessa oli tauko. Vanhoja ajattelin pitää päivän laukussa mukana, sitten luovun lisäpainosta. Liike oli aika hyvin varustettu, mutta sellaisia jarrupaloja, joita tarvitsin, ei löytynyt. Sain liikkeen omistajan soittamaan toiseen liikkeeseen tässä kaupungissa, ei niitä ollut sielläkään. edelleen mennään pahvilla reparoiduilla. En tiedä, miten ne toimii sateen jälkeen tai –aikana. Kyllä on Tunturi osannut valita jarrut, kun saa ajaa puoli Eurooppaa läpi, eikä löydy paloja.
Kävin mahdollista reittiä karkeasti kartasta läpi, Istanbulin kautta autolla Alaniaan 3100 km, jos oikaisee lautalla Canakkale:n kohdalta, matka lyhenee noin 500 km. Istanbul minua ei oikein viehätä pyöräillä, valtava miljoonakaupunki. Ehkä oikaisen. Turkin sisämaan kautta oikaisu ei oikein kiinnosta. Jos tästä laitetaan kuukausi eteenpäin, siellä voi olla tosi kylmä. Katsoin Usak:in keskiarvot Marraskuulta, 7,8 C, vastaava rannikolta Antalya:sta, 14,8 C. Joka tapauksessa minulla on taukojen kanssa rapian kuukauden matka (nyt takana on 4200 km). Katsoin lentohintoja Suomeen, halvin, minkä pikaisesti löysin, oli 230 E:n paikkeilla (yksi tietty päivä). n. 330 E:n hintaan löytyi aika paljon. Näytti siltä, että olisi hyvä ostaa matka ainakin pari viikkoa aikaisemmin ennen lähtöä. Ylärajaa hinnoille ei juuri näkynyt.
Olen seurannut Freemeteon kartalta saderintaman etenemistä, kyllä se vähitellen liikkuu etelään. Säätiedotuksen mukaan sadetta seuraa kylmä ilmamassa pari päivää ja sitten lämpenee. Halu lähteä liikkeelle on kova, lepopäivät ovat äärettömän pitkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti